İngilizce söyleyecekler!

Yüksek Sadakat, Eurovision 2011’e ilişkin bugün bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Türkiye’yi temsil edecek olan ünlü müzik grubu, iyi bir derece için şarkıyı İngilizce seslendireceklerini açıkladı.

Videoyu izle >>
http://www.beyazgazete.com/video/2011/01/10/yuksek-sadakat-in-dil-secimi.html

Almanya’da yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek grup, Feriye Lokantası’nda yarışma hazırlıklarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Yarışma için 3 aday şarkı hazırlayacak grup, Ocak ayının son haftasında şarkıları tamamlayacak.

Grup üyelerinden şarkı yazarı ve bas gitarist Kutlu Özmakinacı, Eurovision’a katılmalarının kendileri dışında geliştiğini söyledi. TRT’den talebi üzerine yarışmaya katılma kararı aldıklarını aktaran Özmakinacı, “Hızlı bir şekilde karar verip katılma kararı verdik. Bu güne kadar bizim görüştüğümüz, yorumlardan yola çıkarak vardığımız nokta İngilizce olarak alınan derece açısından oldukça ciddi bir belirleyici durum oluyor. Katılan şarkılar daha iyi dereceler alıyorlar. Bizim tercihimiz de Türkçe’yle ilgili hiçbir sorunumuz olmamasına karşın İngilizceye doğru kayıyor. Sanırım İngilizce bir parça ile katılacağız.” dedi.

Eurovision’u kendileri için ‘iyi olur olmaz’ şeklinde düşünmediklerini belirten Kutlu Özmakinacı, yarışmanın çok fazla tartışılan bir yarışma olduğuna değinerek, ülkelerin politik sorunları yarışmanın zarafetinden büyük şey kaybettirdiğine dikkat çekti. Bu sorunun grubun da aklından geçtiğini söyleyen Özmakinacı, “Biz müzisyeniz bu ülkenin ekmeğini suyunu yedik, içtik. TRT bizden böyle bir şey talep etti. Ülkemizi temsil etme talebi geri çevirmek olmaz hiçbir şekilde. Herkesin yetiştiği ülkeye borcu olduğu inancındayız. Böyle bir taleple geliniyorsa üzerinde fazla düşünülmesine gerek yoktur. Bunun tersini düşünen arkadaşlara saygımız var. Sonuçta sizin iyi temsil edeceğinizi düşünerek geliyorlar, biz de bu talebe saygı gösteriyoruz.” diye konuştu.

Ülkelerin birbirlerine dönüp politik durumları oylamada etkili olduğuna dikkat çeken Özmakinacı, “Bu yarışmanın zarafetini etkiliyor. Bu yarışmadan bir şeyler götürüyor. Bu sorunu aşmak için en doğru tavır, mümkün olduğu kadar kendinizi iyi tanıtmak. Bunun en pratik yolu bu ülkelerle yapılan televizyon showları ve küçük konserler olabiliyor. Hangi ülkelerin kimlere oy verildiği gözüküyor.” ifadesini kullandı.

“TRT ile hangi ortak paydada buluşuyorsunuz?” şeklindeki soruya grubun vokali Kenan Vural, Yarışma öncesinde Avrupa ülkelerinde gidiş ve gelişleri olacağını belirterek, buralarda tanıtım yapacaklarını söyledi. Onun için müzik dışında da donanım olması gerektiğini ifade eden Vural, ortak nokta konusunda da, “Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek” karşılığını verdi.

Bu sırada söze giren Özmakinacı, TRT’nin gruba geniş bir inisiyatif bıraktığını ve temel şeyleri gruba bıraktığını belirtti. Şuana kadar bu şekilde yürüdüğünü söyledi.

(CHA)