“Just Get Out Of My Life” ile şans arıyor

320245Türkiye’nin Eurovision güncesi Onikipuan, yıllık geleneksel röportajlarına başladı. İşte Karadağ’ın bu yılki temsilcisi Andrea Demirovic’la gerçekleşen Yalçın Nemli imzalı ilk röportajımız:
(Şarkıyı röportajın sonundaki linkten dinleyebilirsiniz)
* You are the first  female singer from Montenegro at Eurovison Song Contest. How do you feel about this? (Karadag adina Eurovisona katilan ilk bayan sarkicisiniz, bu konuda ne hissediyorsunuz?)

LIKE A FEMALE SINGER? HA, HA, HA. I AM JOKING, I FEEL THAT THIS THIRD TIME WILL BE LUCKY FOR MONTENEGRO, AND I BELIEVE THAT THIS TIME, MONTENEGRO WILL HAVE THE HONOUR TO ENTER THE EUROVISION FINAL.(Bayan şarkıcı mı seviyorsunuz? hahaha sadece saka, bu 3. katılışımızın ülkemiz için şanslı olacağını hissediyorum ve bu kez Karadag’ın Eurovision’da finale kalma onuruna erişeceğine inanıyorum)

* You are the winner after 3rd national final, you also had participated in 2005 and 2008 national finals and you never gave up. How important is Eurovision for you? Did you watch Eurovision when you were child? (2005 ve 2008 yılının ardınan bu yıl da ulusal finallere katıldınız. Asla yarismaya katilmaktan vazgecmediniz ve nihayet 3. seferde ulkenizi temsil etmeye hak kazandiniz. Eurovision sizin icin ne kadar onemli ? Çocukken Eurovision u hiç izlediniz mi?)

EUROVISION IS THE MOST PRESTIGIOUS EUROPEAN MUSIC SPECTACLE AND SOME OF WORLD POPULAR ARTISTS STARTED THEIR INTERNATIONAL CAREER RIGHT AFTER THE PARTICIPATION IN EUROVISION CONTEST, SO I THINK THIS IS A GOOD OPPORTUNITY FOR MY CAREER ON AN INTERNATIONAL LEVEL. WHEN I WAS A CHILD I WATCHED EUROVISION AND ALSO ONE VERY POPULAR ITALIAN FESTIVAL, AND OF COURSE I DREAMED TO BECOME A PART OF THAT RESPECTABLE EVENT. (Eurovision Avrupa’nın en prestijli müzik showu.Ayrıca bazi dunyaca unlu sarkicilar da uluslararasi kariyerlerini Eurovisiona katildiktan yapmaya başlamışlar.Bu nedenle de Eurovision’un kendi uluslararsı kariyerim için önemli bir fırsat olacağını düşünüyorum
Tabii ki ben de cocukken Eurovisionu ve popüler bir italyan muzik festivalini izlerdim, ve bu saygıdeğer yarışmanın bir parçası olmayı hayal ederdim.)

* What do you hope in this competition? What do you think your place will be?  (Bu yarismadan ne umut ediyorsunuz? Hangi dereceyi alacaginizi dusunuyorsunuz?)

I HOPE THAT I WILL ENTER THE FINAL, AND I WISH TO BE PLACED AMONG THE FIRST 10 SONGS, BUT WE WILL SEE…Umarim yari finali gecip finale kalmayi basaririm, Finalde ise ilk 10 sarkidan biri olmayi diliyorum,… bekliyelim ve gorelim

* What’s your favorite Eurovison songs from past? Geçmiş yıllardaki Eurovision şarkılarından hangilerini beğeniyorsunuz?

CELINE DION-NE PARTEZ PAS SANS MOI,JOHNNY LOGAN-HOLD ME NOW,ELENA PAPARIZOU-MY NUMBER ONE,MARIJA SERIFOVIC-MOLITVA.

* What are your plans for Eurovision until May? Will you have any promo tour or concert, and will Turkey be included in this? Mayis ayina kadar Eurovision icin ne gibi planlariniz var? Promosyon turu yada Konser dusunuyormusunuz? Bu tura Turkiye de dahil mi?

I AM PLANNING PROMOTIONAL TOUR, AND MY PRODUCERS ARE JUST IN THE MIDDLE OF NEGOTIATING WITH GREEK NATIONAL TV FOR MY PARTICIPATION DURING THEIR SELECTION FOR THE REPRESENTATIVE ON ESC. OF COURSE I WOULD LIKE TO COME TO TURKEY, AND I SUPPOSE I WILL, IF YOUR TV INVITE ME TO PARTICIPATE IN SOME OF EVENTS ORGANIZED TO PRESENT EUROVISION CONTESTANTS FROM OTHER COUNTRIES. Bir promosyon turu dusunuyorum.Yapimcilarim Yunan televizyonu ile gorusme halindeler.Elbette Turkiye’ye gelmeyi cok isterim.Eger Turk televizyonu diğer ülkelerin temsilcilerinin katılacağı bir etkinlik düzenlerse ben de katılmayı çok isterim.

* Have you ever listened to Turkish 2009 Entry “Dum tek tek” by Hadise? What’s your opinion about it? Türkiye’nin bu yılki şarkısı ” Düm Tek Tek” ‘i dinlediniz mi? Temsilcimiz ve sarkimız hakkinda yorumunuz nedir?

YES, IT IS SO DYNAMIC SONG, IT DOESN’T LEAVE YOU CALM, YOU SIMPLY MUST DANCE WHILE LISTENING TO IT. MY PERSONAL OPINION IS THAT THE SONG WILL BE PLACED GOOD, AND THAT IT WILL BECOME HIT IN EUROPE. Evet şarkınızı dinledim.Şarkiniz cok hareketli.Şarkiyi dinlerken yerinizde duramiyorsunuz ve sürekli dans etmek istiyorsunuz.Kisisel gorusum ,sarkiniz cok iyi bir derece alacak ve Avrupa’da bir hit olacaktır.

* Do you have any message to Turkish Eurovison fans? Turkiyedeki Eurovision Fanlari icin bir mesajiniz var mi?

YES, AND THANK YOU FOR THIS OPPORTUNITY. I WOULD LIKE TO WISH ALL TURKISH EUROVISION FANS TO ENJOY IN EUROVISION SONG CONTESTING, TO VOTE FOR THEIR FAVOURITES, AND TO KEEP SOME OF THE VOTES FOR ?JUST GET OUT OF MY LIFE?. LOVE YOU ALL, ANDREA (Evet. Bana bu roportaj sansini verdiginiz icin cok tesekkur ederim. Tum eurovision fanlarina iyi eglenceler diliyorum.Favorilerinizi oylarken “Just Get Out Of My Life“ i unutmayin ve oylarınızda bana da yer verin)

(Röportaj: Yalçın Nemli)

İŞTE KARADAĞ’IN BU YILKİ ŞARKISI:
“Just Get Out Of My Life
http://www.rtcg.cg.yu/Andrea.mp3