Dünyaya açılıyor!

hadise54. Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek Hadise’nin menajeri Süheyl Atay, Malta’da sona eren promosyon turundan çok umutlu olduğunu ve sanatçının küresel alanda tanıtımına devam edeceklerini söyledi.

Atay, Hadise’nin Eurovision öncesindeki promosyon turlarının çok yoğun ve kapsamlı bir şekilde devam edeceğini, çok sayıda ülkeye gideceklerini bildirdi.

Bu konuda Türkiye’de Dışişleri ile Kültür ve Turizm bakanlıkları ve TRT yetkilileriyle toplantılar yaptıklarını ve birtakım kararlar aldıklarını bildiren Atay, 1-15 Mayıs tarihleri arasında Bosna-Hersek, Karadağ, Bulgaristan, Romanya ve Makedonya’da promosyon turlarını sürdüreceklerini duyurdu.

Atay, ”Daha sonra Andora, İspanya ve Portekiz’de turlar devam edecek. Avusturya, Almanya, İsviçre ve Fransa’da da konserler vereceğiz” dedi.

Son olarak, 1 Mayısta Gürcistan’da, 2 Mayısta Azerbaycan’da bulunacaklarını bildiren Atay, ”Bakü’den sonra 54. Eurovision Şarkı Yarışmasının yapılacağı Moskova’ya gececeğiz” dedi ve şöyle devam etti:

”Amacımız mümkün olduğu kadar çok insana ulaşmak. ‘Düm tek tek’ çok sevildi, Hadise’nin gittiği her yerde çok ilgi görüyoruz. Malta bunun örneği. Eurovision finali dünyanın tüm kıtalarında izleniyor. Eurovision’un içinde olmayan birçok ülke var. Promosyon süreci içinde bu ülkeleri ziyaret etmemiz mümkün değil. Ama Eurovision’da muhtemel başarıya göre Japonya, Güney Amerika kıtası, ABD ve Avustralya gibi ülkeleri de gezmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz Hadise’yi gerçek bir pop yıldızı olarak dünyaya tanıtmaktır.”

Gittiği yerlerde “Düm Tek Tek” şarkısının çok ilgi gördüğünü anlatan Hadise, ”Malta’da herkes, ‘Türkiye’ye 12 puan veriyoruz’ dedi. Bunu almazsak Malta’ya çok kızacağız. Belçika’ya sitem ettiğim gibi. Herkes şarkıya bayıldı. Küçük çocuklar bana ağlayarak sarıldı. Anneler babalar herkes şarkıyı beğeniyor.” dedi.

Olumlu tepkiler alınca mutlu olduğunu belirten Hadise, ancak bir yandan da kendisini yerde tutmak istediğini ifade ederek, şarkının tanıtımı için daha 15-20 ülkeye daha gideceğini vurguladı.

Nesrin Topkapı’dan da oryantal dersleri aldığını söyleyen Eurovision temsilcimiz, “Nesrin’den ders almaya başladım. Çok güzel gidiyoruz. Dersleri yoğunlaştırmamız lazım. Şarkının yeni versiyonu hazır ve Topkapı bu şarkıyı daha da çok beğenecek” diye konuştu.

Ülkelerin hepsinden çok puan beklediğini de dile getiren Hadise, Eurovision’da herkesin şarkı ve sahne performansını eleştirmesi gerektiğine dikkat çekip, ”Eurovision, politika değil bence. Bunu da bu sene değiştirelim diyorum” ifadelerini kullandı.