RÖPORTAJ: DANİMARKA 2007


Onikipuan’ın 2007 röportajlarında sıra tüm ışıltısıyla Drama Queen’ de. Gerçek adıyla Peter Andersen editörümüz Hakan Yalçınkaya’nın sorularını yanıtladı.

Onikipuan: Şarkınız ve sahneniz son derece göz alıcı. Sizi Eurovision sahnesinde de aynı görüntüde izleyebilecek miyiz?

 DQ: Tam olarak Danimarka elemesindeki şovun aynısı olmayacak ama çok benzer olabileceğini söyleyebilirim. En azından çok sayıda Swarowski taşı ve tüylerin olacağı muhakkak.

Onikipuan: Eurovision’un politik bir yarışma halini aldığı düşüncesine katılıyor musunuz?

DQ: Bana göre Eurovision politika içermemeli, aksine tüm Avrupa için bir parti olmalı. Benim için böyle ve hep böyle oldu. Eğlenilecek bir gece ancak maalesef politika içeri sızıyor ve bence bu kaçınılması zor bir büyük hata.

Onikipuan: Türkiye’nin şarkısı “Shake it up şekerim”i dinlediniz mi ve şarkımız hakkında düşünceleriniz nelerdir?

DQ: Şarkınızı dinledim ve gerçekten çok hoşlandım. Beni gülümsetiyor ve dans ettiriyor. Bence Türkiye bu yıl iyi bir derece alacak.

Onikipuan: Bu yılki favori şarkılarınız hangileridir?

DQ: Bu sorunuzu cevaplamak için şarkıları yeterince dinleyemedim ancak sanırım bu yıl çok güçlü şarkılarla dolu bir yıl olacak.

Onikipuan: Eurovisiona katılımınızdan önce bu yarışma ile ilgileniyor muydunuz?

DQ: Ben tüm hayatım boyunca Eurovision’un sıkı bir fanatiği oldum. Hatta elimde tüm Eurovision yıllarına ait VHS video kasetleri ile 1978-2006 yılları arası DVD leri mevcut.

Onikipuan: Eurovision’da bu zamana kadarki en beğendiğiniz Danimarka parçaları hangileri?

DQ: Birden fazla favorim var. 1979 “Disco Tango”, 1984 “Det lige det” ve 1989 dan “Vi maler byen rod” u sayabilirim.

Onikipuan: Ülkemiz hakkında düşünceleriniz nelerdir? Daha önce ziyaret ettiniz mi ve gelecekte burada olmayı arzu eder misiniz?

DQ: Türkiye’yi seviyorum. 2004 yılında Eurovision’u izlemek için ülkenizdeydim ve gerçekten masal gibi bir hafta geçirdim. Gerçekten tekrar geri dönmeyi ve ülkenizin diğer kısımlarını da ziyaret etmeyi çok isterdim.

Onikipuan: Size teşekkürlerimizi sunar ve son olarak Türk halkına bir mesajınız olup olmadığını sormak isteriz.

DQ: Herşeyden önce 2004 yılındaki muhteşem organizasyon için teşekkür ediyorum.  Eurovison’un büyük bir parti olduğunu unutmayalım ve eğlenmemize bakalım.10 ve 12 Mayısta umarım çok eğlenirsiniz. Hepinize kocaman öpücükler.

Röportaj: Hakan YALÇINKAYA

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ONk4SQmZ-kQ]