İZMİR’E EUROVİSİON YAKIŞIR

iztowerOnikipuan Diyor ki anketinin son sorusu, katılımcıların olası bir Eurovision birinciliği sonrası İzmir’in başarılı bir evsahipliği yapacaklarına olan inançlarını resmileştiriyor.

1970’lerde Akdeniz Oyunları’na, 2005’te ise Universiade gibi uluslararası organizasyonlara evsahipliği yapan İzmir’de gerek Fuar Enternasyonal Alanı gerek Halkapınar Kapalı Spor Salonu yarışmanın evsahipliği için önemli alternatifler sunuyor.

Ayrıca Kuşadası, Çeşme gibi turistik merkezlere yakınlığı, insanlarının sıcaklığı, güneşin Kordon’a vedasındaki sihir İzmir’i Eurovision’da şanslı konuma getiriyor. Şehrin hükümet destekli EXPO 2015 adaylığı da ulaşım ve konaklama sorunlarını hızla çözmesine yardımcı oluyor. Aliağa – Menderes metro hattı ve otoban üzerindeki çalışmalar son noktaya yaklaşırken Türkiye’nin en büyük otellerinden birisi olarak bu yıl sonuna doğru hizmet vermeye başlayacak olan Swiss Otel (Eski Efes Oteli) şehrin kalbi olacak.

Yarışma kazanıldığı günün ertesinde İzmirli fanlar yetkili kurumlar nedzinde gerekli girişimlerde bulunmaya ve Eurovision’u İzmir’e getirme konusunda çalışmaya azimliler. Bu konu ile ilgili geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi’ne ayrıntılı bir rapor sunulmuştu.

Ama bunun için daha erken. Ve son kararı tabii ki TRT verecek.

Not: Grafiklerdeki dağılım aşağıdaki üç yanıta yönelik renklerle simgelenmiştir.

evethayrly4

Yargı 20 – Türkiye Eurovision’u kazanırsa İzmir, 2008 etkinliğini karşılayacak kapasiteye sahiptir.

Evet: %62,8 Hayır: %24,4 Kararsız: %12,8

soru20lv5

Onikipuan Diyor ki anketi sonuçlarının açıklanması İzmir yargısıyla sona ermiştir. Anket sonuçları özet bir metin ile çeşitli haber ajanslarına fakslanacak ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Gösterdiğiniz ilgi nedeniyle teşekkür ederiz.

Haber: Volkan Abur