Ahmet Hakan & Serdar Ortaç POLEMİĞİ

polemikhg6Serdar Ortaç’ın Kenan Doğulu’yu destekleyen açıklaması Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan’ın ilgisini çekmiş ve Hakan, Ortaç’ı çelişkili davranmakla suçlamıştı. Ahmet Hakan’ın iddialarına Serdar Ortaç’ın yanıtı gecikmedi…

Herşey Serdar Ortaç’ın web sitesi aracılığıyla Kenan Doğulu’ya Eurovision yolculuğunda destek vermesiyle başladı. Hürriyet Gazetesi yazarı 01 Ocak 2007 tarihli “Serdar Ortaç ile Hesaplaşma” alt başlıklı köşe yazısında Serdar Ortaç’ı Kenan Doğulu’ya destek verirken Ahmet Kaya’ya yaptıklarını unutmakla itham etmişti.

131bDiyorsunuz ki:“Kenan İngilizce şarkı ile Türkiye’yi temsil edecek diye bu kadar tepki gösterilir mi kardeşim! İngilizce dünyanın resmi dili olmuş, çocuk ne yapsın?”Yahu Serdar kardeş…Bilmem hatırlar mısınız?Hani bir zamanlar Ahmet Kaya diye bir sanatçı yaşardı bu topraklarda.Adamcağız, sizin şu magazin aleminde aldığı bir ödülün ardından Kürtçe klip çekeceğini söylemişti de ortalığı velveleye vermiştiniz.Hani sen dahil birçok arkadaşın adamcağızın üzerine çatal bıçak bile fırlatmıştı.

Serdar kardeşim

Kenan’ın “Türkçe’de ısrar etmek geri kafalılık” sözüne destek çıkarken bilmem o olayı anımsadınız mı?

Kenan’ın İngilizce söyleme özgürlüğüne sonuna kadar sahip çıkarken, acaba rahmetli Ahmet Kaya’nın Kürtçe söyleme özgürlüğüne karşı yaptığınız nobranlıktan dolayı pişman mısınız?

Gerçi iş işten geçti ama yine de bir pişmanlık belirtseniz, tutarlılık adına iyi bir şey yapmış olmaz mısınız?

Bunun üzerine Serdar Ortaç, Ahmet Hakan’a bir yanıt gönderdi ve Hakan 3 Ocak 2007 tarihli köşe yazısında bu yanıta aynen yer verdi:

serdarortacŞöyle diyor Ortaç: “O gece Ahmet Kaya’ya yönelik protestolar başlarken ben şarkı söylemeye hazırlanıyordum. Ne yazık ki rahmetlinin üzerine çatal bıçak fırlatanlar olmuştur. Bunun son derece yanlış bir protesto şekli olduğunu düşünüyorum. Ancak yapmadığım bir şeyden dolayı eleştirilmeyi kabul edemem. Benim elim çatal bıçak fırlatmaz, sadece mikrofon tutar. Şunu da hatırlamalısınız ki, o dönemde Kürtçe tartışmalarına şimdi olduğu gibi ılımlı yaklaşımlar mevcut değildi. Eminim ki o salondaki birçok kişi bugün daha farklı ve olumlu düşünüyorlardır. Ancak 2007’de yapılacak bir şarkı yarışmasında İngilizce dilinin kullanılmasının tercih edilmesine verilen destek ile 1999’da yapılmış bir ödül töreninde Kürtçe diline destek verilmesinin aynı kefeye konması doğru mudur? Ben sadece bir meslektaşıma, kendi bildiğim konu ile alakalı yardımcı olmak için ’Bırakın Kenan hangi dilde söylemek istiyorsa söylesin’ dedim. Ama üzgünüm. Beni gençliğimde şarkıları ile ağladığım, ’Saçlarına yıldız düşmüş koparma anne’ deyişine hayran olduğum bir adamın düşmanı gibi göstermek istedikleri için üzgünüm.”

Ahmet Hakan’ın 01 Ocak tarihli yazısı: http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=5705450

Ahmet Hakan’ın 03 Ocak tarihli yazısı: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/5712540.asp?yazarid=131

Serdar Ortaç’ın Kenan Doğulu’ya desteği: http://onikipuan.wordpress.com/2006/12/31/serdar-ortactan-kenana-destek/

Haber: Volkan Abur