Belarus: 15 Finalist Aciklandi

girl walking with belarus flag sm clrGectigimiz yillarda oldugu gibi finalistleri “casting” yoluyla eleyecek olan Belarus TV’si, finalde yarisacak 15 ismi kamuoyuna duyurdu. Bu ay icinde ilk elemesinin gerceklesecegi Belarus Finali’nin birincisini, devlet gorevlilerinin destekledigi bir juri belirleyecek.

 Belarus ulusal finali Eurofest‘te yarisacak 15 finalist:

1. Borneo – “Fingertips”
2. New Generation – “Belarus”
3. Diana Gurtskaya – “How Long”
4. Dmitry Koldun – “Angel mechty”
5. Lena – “Call Me (September 11th)”
6. Natalia Tamelo – “So Badly High”
7. The Project – “S.U.P.E.R. S.T.A.R.”
8. Irina Yarina – “Krotkiy dozhd”
9. Victor Pshenichniy – “Sooner or Later”
10. Oleg Karpenko – “I Feel Good Tonight”
11. Dali – “Mechtai so mnoy”
12. Svayaki – “Salodki myodzik”
13. Anna Sharkunova – “Sorvatsa i vniz”
14. Litesound – “Summer Trip”
15. Natalia Lapteva and XXXLight – “Tears”

Performanslarin ardindan finalistlerden iki tanesi super finale kalacak. Jurinin yani sira, her performans icin telefon numaralari verilerek, halk favorisi de belirlenecek. Eger juri tarafindan secilen iki isimden biri halkin favorisi degilse, ucuncu olan isim de finale dahil edilecek. Super final kapali kapilar ardinda yapilacak, ve birinci juri tarafindan belirlenecek. Halkin fikir sahibi olmasi icin, super final, daha sonra banttan yayinlanacak.

Belarus TV’si finalde yarisacak sarkilarin Eurovision’da degistirilme olasiligini hatirlatip, finalin sadece sarkicilarin secimi oldugu uzerinde ozellikle duruyor. 2005 yilinda Angelica Agurbash finali “Boys and Girls” adli sarkiyla kazanmis, daha sonra Eurovision’da “Love Me Tonight” isimli sarkiyla yarismisti.

2005 Belarus temsilcisi Angelica Agurbash, gectigimiz haftalarda 2007 Belarus Finali’ne katilacagini aciklamis, ancak sarkisini zamaninda teslim etmedigi icin diskalifiye edilmisti. Listede bulunan Litesound ise finalde yarisacagi sarkida israr ederse, diskalifiye edilecek diger isim olacak. Grubun ayni sarkiyi daha once Italya’da bir festivalde soylemis olmasi, Belarus ulusal finali kurallarina gore elenme sebebi.  

Haber: Umut Certel

Kaynak: Esc Kazakhstan

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RaXaa5pQUWo]