‘Silvia Night’ öldü mü?

silviaEurovision 2006’da İzlanda’yı Silvia Night ‘karakter’iyle temsil eden şarkıcı-oyuncu Ágústa Eva Erlendsóttir, şimdi bir sinema filminde rol alıyor!

Ülkenin başarılı ve bol ödüllü yazarlarından Arnaldur Indridason’ın senaryosuyla kaleme alınan Mýrin (The Moor) adlı filmin yönetmeni Baltasar Kormákur. 19 Ekim’de galası yapılan film, modern Reykjavík’te yeralan Mýrin’de geçiyor. Yaşlı bir adamın öldürülmesi üzerine, hikayenin baş kahramanı Erlendur’un arkadaşlarıyla birlikte bu cinayeti çözme serüvenlerinde her yeni parça onları İzlanda’nın geçmişine götürmektedir. Silvia Night karakteriyle Eurovision tarihinin belki de en ilginç ve tartışılan şarkıcılarından biri olmayı başaran Ágústa Eva Erlendsóttir ise filmde Erlendur’un belalı kızkardeşini oynuyor.

İzlanda basını, sanatçıyı ülkesinde şöhrete kavuşturan Silvia Night karakterinin artık sona erdiğini ve Erlendsóttir’in oyunculuk kariyerinde artık başka projeler yapmak istediği için bu filmde oynamayı kabul ettiğini söylüyor. Sıkı Eurovision fanları ise Silvia Night’ın kendinden kolay vazgeçebilecek bir karakter olmadığını varsayarak Erlendsóttir’in Silvia Night’tan asla vazgeçmeyeceğini, bunun onun yapısına ve varoluş biçimine aykırı olduğunu düşünüyor.

Haber: DJ Olcay
Kaynak: Hallo-Copenhagen

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=TL0qd92Bh78]